Teollisen muotoilijan arki!

TuuliLasi
Teollinen muotoilu on koneiden, niiden osien ja eri laitteiden ja tuotteiden suunnittelua toiminnallisuuden ehdoilla. Usein tuotteen muodot määräytyvät jo olemassa olevien muiden osien ehdoilla. Kiinnitettävyys, toiminnallisuus ja visuaalisuus ovat kokonaisuudesta riippuvia määreitä. Tuotteen muotoon vaikuttaa tietenkin käytettävyys, materiaalin tuomat ”säännöt” sekä valittu valmistustekniikka. Hyvä visuaalisuus on usein osa toiminnallisuutta tai vaikka jäykistävä muoto. Nerokkaat kiinnitysratkaisut ja osien yhteensopivuus lähes saumattomasti on teollisen muotoilijan arkea. Teolliseen muotoiluun voidaan laskevan kuuluvan myös mekaniikkasuunnittelu, layout- ja tilasuunnittelu sekä pakkaus suunnittelu ja grafiikkaa.

Teollinen muotoilija on muotoilun sekatyömies, joka tekee kaikkea. Avaimet käteen on usein kuultu sanonta. Teollinen muotoilu alkaa usein konsepti ja esisuunnittelu vaiheella. Katsotaan muotoilullisen konseptin lisäksi oikeat materiaalit ja ympäristöystävälliset ratkaisut. Tuotantomenetelmät sen mukaan, miten tuotemääriin nähden on järkevin valmistaa. Teollinen muotoilija usein on myös tuotteistaja, joka suunnittelee suurienkin määrien teollisen valmistuksen asiakkaalle avaimet käteen periaatteella. Muotit jigit ja muut ns, työkalut ne kaikki on suunniteltava, jotta tuote saadaan valmistukseen. Joskus tuote on kone, tai laite, jota tehdään vain yksi kappale. Ehkä juuri ne on niitä helmiä, joita joskus harvoin tipahtaa teollisen muotoilijan käteen.