Uudet haasteet luovat uusia mahdollisuuksia!

Paperk1Pelkäätkö sinä ottaa uusia haasteita elämässäsi tai työssäsi! Minä pelkään, mutta koska olen sopivasti hullu, niin myös otan ne haasteet vastaan.

Tässä keväällä tutustuin Ketolan Metalli Oy Toimitusjohtajaan Sami Ketola DI.

Sami heitti minulle kovan haasteen. Tehdään n. 10 metriä paperikonetta uusiksi.

Suostuin tietenkin heti. Tutustuin tapaukseen sekä kaikkiin osapuoliin, jotka liittyivät projektiin.

Tilaaja oli SharpCell Oy Kausalasta. Koneen osien valmistuksesta vastasi Ketolan Metalli Oy Asennuksesta vastasi KymService Oy ja suunnittelusta ja valmistuskuvista Design Heino Jukarainen.

Kaikki kolme kovaa on pieniä yrityksiä. KymServicelle ja Ketolan Metallille SharpCell oli jo ennestään tuttu, mutta ei näin isoista asioista. Tein aluksi muutamat konseptit, jotka asiakas sitten hyväksyi. Sitten tuli jännittävä päivä. Sopimuksien allekirjoitus. Hieman pelotti, että mihinkähän tässä ollaan ryhdytty. Käynti vakuutusyhtiössä, sekä yrittäjäystäviltäni saama tuki helpotti tilannetta. Nimet alle, ja tositoimiin.

Kyllähän siinä vierähti päivät ja viikot, mutta saamani deadline piti. Onneksi konsepti oli jaettavissa selkeästi neljään eri osioon, jotka sitten muodostivat yhden suuremman kokonaisuuden. Piirustuksissani oli joitakin puutteita, ja kaikkea en ollut huomioinut, mutta Ketolan Metallin vankka ammattitaito ja kokemus oli minun käytettävissäni  ja kun yhdessä paneuduimme asioihin, niin ei oikeastaan mitään ongelmia ollutkaan.

Nimenomaan yhdessä ja yhteistyössä verkostoituen ja kumppanien kanssa me pienetkin pystymme isoihin asioihin. Kiitokset Ketolan metallille. Kiitokset KymService.